De gehandicapten pickup

16 januari 2022

De gehandicapten pickup.... Ja ze werd bijna meegenomen... Op een donderdagmiddag rijd zij nietsvermoedend naar het bos 2 minuten van haar haar huis gelegen. Zij heeft net een nieuw zorg team genoot in Nynke Tel gevonden. Volkomen bleu mijn wereld binnengekomen.

2 A 3 minuten lopen we en rijden we pas. Ineens rijdt er een auto op het pad voorbij. Zij zwaait amicaal naar ons. Ik heb nog niets door. Nynke denkt dat de vrouw in kwestie ken maar niets is minder waar.

De vrouw stopt naast ons en draait het raampje van haar auto omlaag. Ik zeg u alvast: Het gebeurde allemaal werkelijk.

Nynke doet een stap naar achter zodat ik de vermeende gekende vrouw kan begroeten. Ik blijf maar ratelen in mijn hoofd, ken ik haar ECHT niet?! Ze begint intussen te praten. Of ik een goede woonplek heb en waar ik dan wel niet woon. Want zij had nog een studio leegstaan en jawel ze had een woonplek voor geestelijk gehandicapten in Haulerwijk. Ja ik ben maar zo brutaal om te vragen? Euhhh... je meent het.

De vrouw spreekt ook Nynke aan. Bent u de mama of begeleider van dit meisje????? Nynke antwoord nog maar ik ben al klaar...

Na ietwat ongemakkelijke minuten besluit de vrouw achteruit te rijden en haar weg te vervolgen na het wensen van een fijne dag.

Wat doet dit met jou vraagt Nynke. Ik gier het meteen uit. Mij raakt na een leven lang dit soort oprecht niets meer. Ik dacht alleen deze perceptie op mij is nieuw en deze vorm.

De vrouw in kwestie heeft me wel levenslange vreugde bezorgd